Atat institutiile nebancare cat si Bancile au dezvoltat in ultimii ani mai multe produse de creditare rapide, cu aprobare pe loc sau in cateva ore. Diferenta intre creditul Bancar si IFN o poate face dobanda anuala efectiva, timpul de acordare, conditiile de acordare precum si gradul de indatorare. De obicei IFN-urile sunt mai prietenoase cu toate aceste conditii insa, daca incasati salariul la o anumita Banca si aceasta poate as va ofere produse de creditare personalizate. Cardurile pentru cumparaturi sunt un produs din ce in ce mai solicitat insa, dezavantajul este conditionarea achizitionarii unor produse sau servicii doar de la parteneri. Folosirea banilor CASH poate genera costuri dezavantajoase.
Conform prevederilor actuale ale BNR, „nivelul maxim al gradului de îndatorare este de 40% din venitul net la creditele în lei și 20% la cele în valută. Gradul total de îndatorare se determină ca pondere a obligaţiilor totale lunare de plată raportate la venitul net lunar. Rata maximă de îndatorare este majorată cu 5 puncte procentuale pentru creditele aferente achiziționării primei locuințe ce urmează a fi ocupată de debitor. Regulamentul se aplică atât instituţiilor bancare, cât şi IFN”.
Fiecare bancă are o metodă proprie de calculare a scoringului unui client. Principalii parametrii care sunt luați în calcul sunt: venit, vechime, grad de îndatorare, tip contract de muncă, vârsta. Pe lângă acestea va conta, evident, și dacă ați avut sau aveți întârzieri în plata unor credite sau dacă mai aveți restanțe financiare.
Daca perioada de creditare este scurta (1-12 luni) de cele mai multe ori IFN-urile au cea mai buna si mai rapida oferta de creditare. Doresti o oferta de creditare personalizata? Completeaza o cerere online in cateva minute si te contactam noi: http://solutiecredit.ro/cerere-credit-persoana-fizica/